Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان بندر تاریخی و گردشگری کنگ، یکی از شهرهای تابعه شهرستان بندرلنگه در استان هرمزگان به شمار می رود که دارای جاذبه های گردشگری بی نظیری است زیرا تاکنون بافت تاریخی خود را کاملا حفظ کرده است.

در بندرکنگ تعداد زیادی مسجد و مغازه‌ های گوناگون وجود دارد، بیشتر اهالی این منطقه اهل سنت و به زبان فارسی صحبت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بندر در هرمزگان تقریبا یکی از بنادر تاریخی و تفریحی در جنوب ایران است که عده ی زیادی از مسافران داخلی و خارجی در طول سال به آن سفر می کنند.

از این رو طبق هماهنگی های صورت گرفته، تعدادی از خبرنگاران استانی از مرکز بندرعباس با هدف بازدید از مراکز گردشگری از بندر کنگ، راهی این منطقه زیبای تاریخی شدند تا بتوانند طبیعت بکر این بندر را به همگان معرفی کنند.سفر ۲ روزه خبرنگاران به بندرکنگ، همراه با استقبال رییس مرکز سرمایه گذاری و شهردار این بندر همراه بود و همچنین از اقامتگاه های بوم گردی بازدید شد. 

شهردار بندرکنگ در نشست خبری با خبرنگاران گفت: همه ی تلاش مان بر این است که بتوانیم نیروی انسانی متخصص را در حوزه های مختلف اعم از گردشگری پرورش دهیم، تا این گونه زمینه های لازم را به منظور خدمات بیشتر برای جمعیت زیر ۵۰ هزار نفر فراهم سازیم.

ایوب زارعی افزود: با اشاره به اینکه تاکنون برای ابنیه، مرمت و احیا بناهای تاریخی و فرهنگی در کنگ اقداماتی مثبت صورت گرفته است در ادامه تصریح کرد: طبق ماده ۵ قانون شهرداری‌ها تا کنون برای ابنیه و آثار تاریخی و فرهنگی اقداماتی انجام دادیم و شهرداری بندرکنگ به این مسئله ورود پیدا کرده است.

وی بیان داشت: ابتدا دانشجویانی که پایان نامه آنها با موضوع بافت های تاریخی بود در این زمینه هماهنگ لازم را انجام دادیم تا آنها هم در قالب تکمیل پایان نامه شان با مستند سازی بافت تاریخی، از طریق ما بتوانیم مرحله به مرحله با مطالعات گسترده تر به این حوزه های فرهنگی و تاریخی ورود پیدا کنیم. 

شهردار بندرکنگ ادامه داد: در بهمن ماه ۱۳۹۴ ستاد ملی بازآفرینی شهری کشور جلسه ای را در تهران با حضور دو نفر از شهرداریهای کشور( شهرداری بندرعباس و بندرکنگ) برگزار شد و در همین راستا ما از اقدامات خود در بحث بازآفرینی گزارش هایی را ارائه دادیم.

زارعی با اشاره به بندرکنگ به عنوان اولین شهر مطالعاتی ایران در راستای بازسازی و احیاء قرار گرفت، عنوان کرد: در حال حاضر جوانان بومی بندرکنگ با ارائه بسته های اقتصادی و بوم گردشگری، می توانند زمینه های توسعه پایدار را با جذب گردشگران فراهم کنند. 

وی خاطرنشان کرد: زمانی که از طریق جوامع بین المللی، یک شهر را با تمام ظرفیت هایش معرفی کنید، قطعا باعث رونق معیشت مردم می شود و این مطلب را از آن جهت عرض می کنم در شهرکنگ ما مغازه ای که خالی باشد نداریم و هیچ خانه ای برای اجاره خالی نیست و این موضوع نشان از آن است که وضعیت اقتصادی شهر بندرکنگ رو به بهبودی و پویایی می باشد. 

زارعی تصریح کرد: اعتقاد من بر این است که همه مردم بایستی در جهت کیفیت شهر گام های موثری را بردارند. 

شهردار بندرکنگ اضافه کرد: مردم دریافته اند که بافت ها فرسوده و تاریخی را نباید نابود کرد، بلکه در راستای حفظ و بازسازی بافت های تاریخی باید نهایت تلاش را انجام داد و این گونه فرصت مناسب برای جذب گردشگران بیشتر می شود و سطح آگهی های مردم شهر را به مسیر هدفمند ارتقا پیدا می کند.  

وی اظهارداشت: اقامتگاه بوم گردی یونسی یکی از بناهای تاریخی است که برای آموزش فعالیت های پژوهشی دانش آموزان و نیروهای فعال در عرصه گردشگری در نظر گرفته شده و این گونه زمینه ارتقاء و کارآفرینی آنها نیز فراهم می شود.

زارعی گفت: همچنین در حال حاضر ۱۲ نفر از دانش آموزان رشته گردشگری به نحو احسن این اقامتگاه بومگردی را اداره می کنند برای تشویق و یادگیری و شناخت بهتر دروس بخشی از درآمد اقامتگاه بومگردی به دانش آموزان داده می شود.

شهردار بندرکنگ افزود: دانش و مهارت لنج سازی در سال ۲۰۱۱ در فهرست میراث ناملموس در معرض خطر ثبت شد و بندرتاریخی کنگ شهری است که هم اکنون در فهرست موقت میراث جهانی قرار گرفته است و با برگزاری همایش ملی تاریخ و فرهنگ و تمدن خلیج فارس تمام سعی بر این بود تاریخ شناخت بهتر نسبت به اقتصاد منطقه و منابع ملی گذشته داشته باشیم.

به گفته وی؛ با خرید لنج های قدیمی می توان آن را با احیا و مرمت سازی به چرخه گردشگری دریایی بازگردانیم یا اینکه از لنج های فرسوده را برای آلمان های شهری استفاده کنیم. 

وی ادامه داد: لنج بوم ایرانی، زیباترین لنج است و طراحی آن به صورتی می باشد که به راحتی می ‌تواند تا اقیانوس هند برود و بازگردد.

شهردار بندرکنگ بیان داشت: هدف از راه اندازی مرکز سرمایه گذاری بندرکنگ در سال ۱۳۹۵، تعامل با شهرهای همجوار در حوزه سرمایه گذاری، رفع موانع و شناسایی ظرفیت های گردشگری است.

وی یادآور شد: یکی از مهمترین وظایف شهرداری، طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها در بند ۱ و ۲۵ در خصوص توسعه معابر، خیابان ها وکوچه است و تاکنون این اقدامات به منظور توسعه بندرکنگ انجام شده است.

ایوب زارعی در نشستبا خبرنگاران، ارائه مدل مناسب با جغرافیا و فرهنگ منطقه در مدیریت و توسعه شهری، هدایت منابعی که در اختیار مردم بود  در مسیر توسعه ای و اقتصادی  و همچنین پیاده سازی تسریع هوشمند سازی را از اهم عملکرد شهدراری کنگ خواند.  

شهردار بندر کنگ در پاسخ به حواشی ایجاد شده اخیر در رابطه با استعفایش گفت: اعلام استعفای بنده به صورت رسمی نبوده است.
شهردار شهر تاریخی کنگ تشریح کرد: استعفای من بعد از برگشت از یک ماموریت اداری و در نهایت خستگی ناشی از بی مهری ها، سنگ اندازی ها و بی انصافی ها اقدام به ارسال استعفای خود برای یکی از بستگان و یکی از اعضای شورای شهر کردم که به اشتباه در فضای مجازی و در قالب استوری منتشر شد.

زارعی ادامه داد: خستگی روز مره ناشی از کار،فشار زیاد کاری،سنگ اندازی و موانع تراشی برای توسعه شهر  باعث خستگس بیشتر و  اشتباه مذکور شد و با تماس یکی از دوستان و پی بردنم به این اشتباه و به سرعت پاک شد اما با این وجود پخش آن در فضای مجازی باعث نگرانی های به وجود آمده شد.

 شهردار کنگ افزود: با قدرت و تازمانی که بتوانم و مردم بخواهند شهردار کنگ خواهم ماند.

 زارعی در پایان در پاسخ به سوال  یکی از خبرنگار  مبنی بر پیام شهردار کنگ برای مردمی که در حمایت ایشان و پس از انتشار استعفای غیر رسمی ایشان در فضای مجازی در مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند گفت: قدر دان محبت ها و حمایت های همه مردم هستم و از همه همکاانم، مسئولین شهر و استان و عزیزان در سطح ملی تشکر میکنم و قدرانشان هستم و همین محبت ها سنگ اندازی ها،مانع تراشی ها و تخریب ها را برایم تحمل پذیر می کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها اخبار شهرستان ها هرمزگان شهردار بندر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۹۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت

همشهری - سعیده مرادی: روستای ترشنبه قدمتی ۱۸۰ ساله دارد و در آن می‌توان در کنار لذت از طبیعت زیبا و تنفس در هوای پاک به تماشای تاریخ نشست.

روستای سرسبز و تاریخی

زمین‌های ترشنبه با برکت و حاصلخیز است و از درختان گردو و هلو تا انواع صیفی‌ و سبزی‌ در باغ‌های آن به بار می‌نشیند. شاخ و برگ و میوه بسیاری از درختان روی دیوارهای گلی باغ‌های روستا سرازیر شده و به کوچه پسکوچه‌های آن حال‌وهوای دلنشینی بخشیده است. بعضی از اهالی به یاد دارند که تا چند سال پیش زمین‌های روستا پر بود از انبه‌های ریز ترش و می‌گویند نام اینجا «ترش انبه» بوده که در گویش‌های محلی به «ترشنبه» تغییر پیدا کرده است. در ترشنبه به زحمت می‌توان خانه و باغی پیدا کرد که اهالی مقابل آن درخت و نهالی نکاشته باشند.

یادگار صفوی

این روستا در دل خود آثار تاریخی مختلفی را جای داده است. اگرچه برخی از آنها مانند کاروانسرا و قلعه خشتی از بین رفته‌اند، اما تعدادی دیگر مانند تپه طلا و یخچال قدیمی هنوز مقصدی برای گردشگری‌اند. از یخچال این روستا که به شکل کله قند بزرگی خودنمایی می‌کند می‌توان به‌عنوان بزرگ‌ترین یخچال قدیمی تهران نام برد که با کمک میراث فرهنگی بازسازی شده است. این یخچال باقی مانده‌ای از بناهای دوران صفویه است و در زمره آثار ملی قرار دارد. مساحت کلی یخچال ترشنبه ۴۶۰‌مترمربع است که ۲۰۰‌مترمربع آن زیربنای این اثر تاریخی محسوب می‌شود. تپه طلا نیز انبوهی خاک رس تپه مانند باقیمانده از برج و باروهای باعظمت قلعه خشتی است و اهالی ترشنبه از آن با عنوان «تپه طلا» یاد می‌کنند. در روستای ٣٠٠هکتاری ترشنبه آرامستانی قدیمی هم وجود دارد. تقریبا همه سنگ‌های قبر آرامستان ترشنبه با دست و بدون دستگاه برش خورده و تراشیده شده‌اند. از سال‌ها پیش در این آرامستان کسی دفن نشده است.

نشانی: اسلامشهر، بخش چهاردانگه، روستای ترشنبه

حریم منطقه:۱۸

چطور برویم: از بزرگراه آیت‌الله سعیده وارد جاده ساوه شوید. پس از طی ۱۶ کیلومتر از طریق خیابان صادقیان به سمت ترشنبه بروید.

امکانات: مسجد، سرویس بهداشتی

امکان کمپ زدن: دارد

ویژگی: دارای جاذبه طبیعی و تاریخی

کد خبر 850302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تعطیلات سفر - گردشگری روستا اوقات فراغت تهران تور- گردشگری

دیگر خبرها

  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد