Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-08@20:45:59 GMT

ضرورت آشنایی با فرهنگ و معماری بندر تاریخی «کنگ»

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۰۴۲۶

ضرورت آشنایی با فرهنگ و معماری بندر تاریخی «کنگ»

روزنامه صبح ساحل نوشت: نخستین همایش هرمزگان‌شناسی در شهر بندرعباس با حضور شهردار بندرعباس، شهردار بندرکنگ و جمعی از کارشناسان و معماران برگزار شد. در این همایش کارشناسان معماری و شهردار بندرکنگ درباره مشخصات تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی و چالش‌های فراروی معماری و شهرسازی بندر تاریخی کنگ سخنرانی کردند. این همایش که در محل مرکز اسناد تاریخی شهرداری بندرعباس برگزار شد با مشارکت شهرداری بندرعباس و شهرداری بندرکنگ پذیرای علاقمندان به تاریخ، فرهنگ و معماری اقلیم هرمزگان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قدمت هویت و فرهنگ
در ابتدای این همایش مهدی نوبانی، شهردار بندرعباس ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور اساتید و فرهیختگان گفت: کار‌های بسیار زیبا و قشنگی در بندر کنگ انجام شده‌است و جا دارد از آقای زارعی، شهردار بندرکنگ برای این اقدامات تقدیر و تشکر کرد.

وی افزود: مردم استان هرمزگان همواره به خونگرمی و شخیص بودن شناخته می‌شوند و ما باید تلاش کنیم این هویت را ترویج دهیم.

شهردار بندرعباس در ادامه با بیان اینکه برنامه‌های مربوط به تاریخ و فرهنگ هرمزگان باید تداوم داشته‌باشند گفت: درصورت تداوم چنین برنامه‌هایی است که می‌توان یک خروجی و نتیجه مناسب از آن‌ها کسب کرد. وی افزود: کاری که مرکز اسناد تاریخی شهرداری بندرعباس انجام می‌دهد بسیار قابل تقدیر است و حتی از پیشکسوتان ادارت مختلف برای بازدید به اینجا می‌آیند و تجدید خاطره می‌کنند. نوبانی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در رسانه گفت: در حال حاضر در سطح جهانی، هویت و فرهنگ خود را به کمک سینما و رسانه می‌سازند و درحال فرهنگسازی هستند، اما چندصدسال قبل فرهنگی در آنجا وجود نداشته‌است. وی اضافه کرد: این در حالی است که ما چهارصدمین سال بنادر خود را جشن می‌گیریم و به فرهنگ استان خود مفتخر هستیم.

بندر دریانوردان
در ادامه این همایش ایوب زارعی، شهردار بندر کنگ با بیان اینکه بندر تاریخی کنگ ریشه در ایران قبل از اسلام دارد گفت: در آن زمان بندرکنگ را به واسطه دریا و دریانوردی می‌شناختند. وی اضافه کرد: یافته‌هایی که در حوزه باستان‌شناسی کشف شده‌است نشان می‌دهد که تاریخ و فرهنگ مرسوم در زندگی مردم کنگ که همان گنجیه‌های تاریخ بشری هستند در گذشته نیز وجود داشته‌است. شهردار بندر تاریخی کنگ در ادامه با اشاره به فرهنگ و تمدن غنی بندر کنگ اظهار کرد: در دنیای امروز باید در ضوابط و قوانین معماری و شهرسازی بازنگری شود و طرح‌های جامع استان هرمزگان و تمام شهر‌های ساحلی هم نیاز به بازنگری دارند.

وی افزود: در نظر گرفتن یک نوع ضابطه و دستورالعمل برای کل شهر‌ها نگاه درستی نیست و طرح تفصیلی بندرکنگ کل بافت را تخریب می‌کند.

زارعی ضمن تشکر از میراث فرهنگی اظهار امیدواری کرد که شهر تاریخی بندر کنگ به زودی ثبت جهانی می‌شود و گفت: اینکه یک شهر به عنوان یک شهر تاریخی ثبت جهانی شود از بسیاری از شاخص‌های توسعه مثل آب و برق و گاز بیشتر می‌تواند به توسعه و پیشرفت آن کمک کند. وی اضافه کرد: کارشناسان زیادی در رابطه با معماری پست مدرن مطالعه و تحقیق کردند تا جایی که نگاه‌ها به معماری تغییر کرد و کپی کردن از معماری شهر‌های دیگر کم‌تر استفاده شد.

زارعی با بیان اینکه اقلیم و جغرافیا نقشی تعیین‌کننده در معماری یک شهر دارد عنوان کرد: موارد و مصالح به کار رفته در ساختمان‌های قدیمی، الگو‌های تاریخی ساخت و آب‌وهوای منطقه را نمی‌توان در معماری و شهرسازی یک شهر نادیده گرفت.

وی در ادامه اظهار کرد: درحال حاضر دیگر ضوابط، ضوابط وارداتی نیست و این ضوابط حتی اگر از شهر همسایه هم بیاید ضوابط وارداتی است و باید مختص هر شهر باشد و حتی ضوابط شصت چهل هم باید اصلاح شود. شهردار بندرکنگ گفت: باید ابتدا معماری وشهرسازی یک شهر را بررسی کنیم و سپس برای توسعه آن برنامه‌ریزی کنیم و برای پیاده سازی یک پارک هم باید برند شهری خود را در نظر گیریم. وی در پایان توضیح داد: از سوی دیگر رابطه مدنیت و پهنه سرزمینی را باید مورد بررسی قرار دهیم و سپس خیابان‌های خود را طراحی کنیم.

گویش مردم بندرکنگ
در پایان این مراسم هم عبدالحسین رییس‌پور، کارشناس معماری و شهرسازی درمورد گویش و فرهنگ معماری بندرکنگ گفت: شهردار بندرکنگ دیدگاهی نسبت به بندرکنگ دارد که هر شهرداری باید نسبت به شهر خود داشته باشد و نه اینکه تنها به فکر آسفالت‌کردن معابر شهر باشد.

وی افزود: من وقتی وارد کنگ شدم متوجه شدم که مردم کنگ واژگانی را به کار می‌برند که این واژگان برای من بسیار جالب و تازه بود برای مثال واژه آناشید یا پیشین کلماتی بود که ما معمولا در روزمره به کار نمی‌بریم، اما در گویش مردم بندرکنگ وجود دارد.

رییس‌پور با بیان اینکه بیشتر واژگانی که در گویش بندرکنگ به کار می‌رود واژگانی چندین هزارساله هستند، اظهار کرد: زبان فارسی زبانی است که می‌توان زبان صد‌ها سال قبل مثل کتاب شاهنامه را خواند و توجه شد، اما در زبان‌های دیگر اینطور نیست و مثلا جوانان آثار شکسپیر را نمی‌توانند به راحتی بخوانند.

وی اضافه کرد: برخی کلماتی که در بندرکنگ به کار می‌رود دیگر کمتر در بقیه نقاط کشور شنیده می‌شود و تمام این واژگان مربوط به حتی چندهزار سال قبل است.

در پایان این مراسم هم ناخدا علی حمود از خاطرات دیانوردی خود سخن گفت و محمد اتشین‌ماه درمورد معماری و شهرسازی بندرکنگ توضیحاتی اضافه کرد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بندرعباس بندر بندر چابهار بندر شهید رجایی بندر انزلی معماری و شهرسازی بندر تاریخی شهردار بندر بندر کنگ یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)

به گزارش همشهری آنلاین، این عوامل شامل شرایطی می‌شوند که در آنها افراد به دنیا می‌آیند، رشد می‌کنند، کار می‌کنند، زندگی می‌کنند، و پیر می‌شوند و نیز مجموعه گسترده‌تر از نیروها و نظام‌ها که شرایط زندگی روزمره را شکل می‌دهند. این نیروها و نظام‌ها شامل سیاست‌ها و نظام‌های اقتصادی، برنامه‌های توسعه، هنجارهای اجتماعی، سیاست‌های اجتماعی و نظام‌های سیاسی می‌شوند.

این عوامل تأثیر مهمی بر نابرابری‌های بهداشتی دارند - یعنی تفاوت‌های ناعادلانه و قابل پرهیز در وضعیت سلامت که در داخل و در میان کشورها دیده می‌شوند. در کشورها همه سطوح درآمد، سلامت و بیماری از یک شیب اجتماعی پیروی می‌کنند: هر چه موقعیت اجتماعی-اقتصادی افراد پایین‌تر باشد، وضعیت سلامت آنها بدتر است.

فهرست زیر نمونه‌هایی از عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت را ارائه می‌کند که می‌توانند بر عدالت سلامت به صورت مثبت یا منفی تأثیر بگذارند:

درآمد و حمایت اجتماعی تحصیلات بیکاری و عدم امنیت شغلی شرایط زندگی کاری ناامنی غذایی مسکن، امکانات اولیه و محیط‌زیست رشد اولیه دوران کودکی شمول اجتماعی و عدم تبعیض تعارض ساختاری دسترسی به خدمات بهداشتی مقرون‌به‌صرفه باکیفیت مناسب.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت یا SDH می‌توانند در تأثیرگذاری بر سلامت حتی مهم‌تر از مراقبت‌های بهداشتی یا انتخاب سبک زندگی در تأثیرگذاری بر سلامت باشند. به عنوان مثال، مطالعات متعدد نشان می‌دهد که SDH مسئول بیش از ۳۰ تا ۵۵ درصد از پیامدهای سلامتی است. علاوه بر این، برآوردها نشان می‌دهد که سهم بخش‌های خارج از سلامت در پیامدهای سلامت جمعیت از سهم بخش سلامت بیشتر است.

پرداختن مناسب به عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت (SDH) برای بهبود سلامت و کاهش نابرابری‌های درازمدت در سلامت، که مستلزم اقدام همه بخش‌ها و جامعه مدنی است، اساسی است.

منبع: وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت

کد خبر 849816 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله مفاهیم پزشکی پزشکی

دیگر خبرها

  • شهرداری قم در مسیر تغییر ریل / کیفی‌سازی فضای شهری در اولویت قرار گرفت
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • اقدامات فرهنگی باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی